• Ellenálló képesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedve Doktor Úr/Nő!

        Már jó pár éve minden meghűlésből alsó- és felsőlégúti felülfertőződésem lett, van. Arcüreggyulladás, fülfájás, hörghurut, tüdőgyulladás. Egy X-perte-s (?) béltisztitás óta, egyre sűrűbben okoznak teljes kiürüléses hasmenést a gyógyszerek.(Klacid uno, Floxet, Azi sandoz) Ha nincs is hasmenésem az antibiotikumtól, akkor is olyan mintha nem használna a gyógyszer. Nehezen múlnak a panaszok, sokáig vagyok beteg. Jól gondolom, hogy nagyon alacsony az ellenálló képességem? Szeretnék tanácsot kérni, hogyan tudnék javítani az állapotomon. Előre is köszönöm! Marika (47)

         

        WEBBeteg szakértő válasza a immunrendszer témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ellenálló- képességét, immunrendszerét egészséges életmóddal javíthatja. Ezen belül nagyon fontos a rendszeres testmozgás, az oprtimális testsúly elérése, a megfelelő vitamin- és nyomelem-bevitel, a bő folyadék- és rostbevitel. Hasi panaszaira probiotikumok kúraszerű alkalmazása lehet a megoldás. Fontos tényező ezek mellett a stressz megfelelő feldolgozása (autogén tréning, jóga, meditáció).

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 21:09:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: