• Állandó hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt dr ur hölgy    azzal a problémával szeretnék önhöz fordulni hogy 2000 ben epével mütötek és kb 2 éve állandosult  ahasmenésem voltam már ultrahangon  széklet vizsgálaton de  mind negativ de a tükrözés lenne az utolso mert nagyon félek töle pánik roham jönne rám szerintem  kérem segitsen mert  ez egyre kellemetlenebb nem tudom hogy nem lehet tejcukor érzékenységem mert a  cukrom is magas 9.3 éhgyomora   vagy halotam még mert a családba sok strumás volt és állitolag ez is okoz ilyen panaszokat kérem segitsem hogy mi lehet az oka vagy mit tegyek vagy milyen lehetögéinm vannak vaglehet hogy komoly bajom van köszönetel szegfünné  tiszteletel

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A tejcukor-érzékenységnek a vércukor-értékhez sok kapcsolata nincs, laktóz-érzékenység esetén a tejcukor-tartalmú élelmiszer fogyasztását követően jelentkezik hasmenés, haspuffadás, hasi fájdalom. Pajzsmirigy túlműködés szintén okozhat krónikus hasmenést, ezt pajzsmirigy-hormon vizsgálattal ki lehet zárni. Hasmenést akár az epehólyag eltávolítás is okozhat, következményes emésztési zavart idézve elő. Ennek javítására  a gyakori, nyugodt étkezés, hasnyálmirgy-enzim készítmények (Kreon, Pangrol, Mezym Forte) alkalmasak.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-03-02 17:46:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 12:45

        Tudjon meg többet: hasmenés
      • Kérdések és válaszok a témakörben: