• Aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az lenne a kérdésem hogy bár csak 21 éves vagyok, az általános kiváltó okok és családi örökség részeként megjelent rajtam a külső aranyér. Sokáig nem tudtam vele mit kezdeni, 2 hete pedig elég csúnyán kijött rajtam (nagy csomók, alvadt vér, tompa fájdalom) ekkor Hemorid krémmel és kúppal kezeltem az eret, kb:2 hétig (2 napos megszakítással) de a mai napig nem húzódott vissza rendesen. Napközben egész rendesen eltűnik, de nyomás vagy meleg víz hatására újra kitüremkedik. Megjelenésében ilyen állapotban egy hídra hasonlít ami egyik oldalról a másik oldalra nyúlik, tiszta, puha. Mióta először észleltem a tüneteket csak 1-2 alkalommal véreztem minimálisan mikor berepedt a bőröm, és csak 1-2 esetben gyűlt be a csomókba alvadt vér, ezen rendkívül ritka eseteken kívül, nem okoznak problémát. Lehet itt még tenni valamit nem vényköteles gyógyszerrel/kúppal, vagy csak a műtét/elkötés lehet a megoldás? Ha orvoshoz fordulnék, a kezelés biztosítaná hogy többet ne jelenjen meg rajtam az aranyér (terhességen kívül) vagy rendszeresen vissza kellene járni kezelésre? Köszönöm a választ

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mindenképpen javasolt egy sebészeti-proktológiai vizsgálat, mert leírása alapján indokolt lehet a műtéti ellátás. Ennek az eredménye mindenképp tartósabb, mint a kúpos-kenőcsös helyi kezelés, azonban ha az előidéző tényezők nem változnak, a tünetek évek múltával visszatérhetnek. A végleges ellátásig a kúpok, kenőcsök mellett segíthet a langyos sós-kamillás ülőfürdő, illetve a Detralex tabletta.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 19:57:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: