• Nyelőcső és gyomorfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Ön írta nekem hogy a Pariet mellé később ha lecsökkentem majd napi 1 szemre szedjek Quamatel 40mg tablettát. Én csak a Pariet 20mg és az Alusulin (2*1 szem) szedek már 1 éve. Kellett volna még más gyógyszer is? A Pariet az savkötő, vagy kell külön savkötő? Már teljesen összekavarodtam. Várom válaszát és hálásan köszönöm a segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfekély témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Pariet a gyomor savtermelő sejtjeit gátolja, a savtermelés akár 95%-át megakadályozza. Ha a kezelés során  dózist csökkentünk, átmeneti időszakra  szoktuk javasolni gyengébb hatású Quamatel-el való kiegészítést. Ha emelett is panaszmentes a beteg, tovább folytatjuk a terápiaredukciót.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-26 17:15:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 06:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: