• Májbeteg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!

        Előrehaladott májfibrózist (F3-F4) diagnosztizált két hete a fibroscan vizsgálat, ahova az orvosom küldött. Évek óta emelkedett laborértékeim miatt 3 éve csináltak már májbiopsziát, de akkor sem, és azóta sem derült ki, mi lehet a kötőszövetesedés oka. Azt mondja az orvos, nincs mit tenni, csak rendszeresen ellenőrizni (3 havonta), és ha valamit (MIT???) észreveszek,  jelentkezzek. (Ursofalk kapszulát kell naponta 3x szednem.)

        Tehát várjak a halálra? Vagy van még esélyem? Mik a kilátásai egy ilyen betegnek, mint én?

        Tényleg nem kideríthető az ok?

        WEBBeteg szakértő válasza a májfibrózis témában

        Tisztelt Kérdező!

        Esélye van, hiszen a májátültetés, mint a májcirrhosis egyetlen gyógymódja, hazánkban is elérhető. Azonban ehhez (várólistára való kerülésehez) mindenképp megfelelő hepatológiai centrumban kell jelentkeznie. A gondozásba vétel mellett talán a fibrosis okát is ki tudják deríteni.

        Tisztelettel,
        Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-27 23:07:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 20:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: