• Belső aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértők!

        A tegnapi napon ilyesztő dolgot tapasztaltam.  Székletem egy alkalommal véres volt, a székletürítés végén. Kicsit alvadékos volt, nem vércsíkos.  Nem volt sok, de azért nagyon aggaszt. Utána enyhe tompa kis fájdalmat éreztem az alhasamban, bár ez lehet pszichés is. Ápolónő vagyok, így tudom hogy ez komoly is lehet. Beszéltem egy belgyógyász ismerősömmel, aki szerint belső nodus lehet. 8 hónapja szültem, és akkor a külső aranyerem nagyon csúnyán kint volt, de szülés után szépen visszahúzódott.  Ezért szerinte lehet egy belső is, ami most megrepedhetett. Azt mondta vegyek Detralexet, és szedjek 3 napig 3x3-at, majd csökkentsem. Ha erős vérzés lépne fel mutassam meg. Ma is volt már székletem, de az nem volt véres. Mi a véleményük? Kezdjem el szedni, vagy előbb vizsgáltassa m ki magam? A Detralexet lehet szoptatás alatt szedni? Válaszukat előre is köszönöm! 

        WEBBeteg szakértő válasza a belső aranyér témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az Ön esetében nem kell megijedni. Egy alkalommal volt véres széklete, ez nem igényel további kivizsgálást és kezelést sem. Abban az esetben, ha ismétlődne, esetleg több alkalommal jelentkezik szükséges egy proctológiai szakrendelést felkeresni, hogy mi állhat a háttérben. A vizsgálat nélküli kezelést én nem javaslom.

         Dr. Boros Miklós  sebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 19:28:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: