• Szegycsont alatti hasfájás, hányás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        22éves 57kg férfi vagyok.Már november óta fáj a hasam szegcsont alatt(gyomorszájnál).hányinger,semmit hányás néha egy maroknyi étel is visszajön(öklendezés),fáradság,fogyás,gombócérzet a torokban,szájszáradság,néha van csak éhségérzet akkor is csak egyik percröl a másikra vagyok nagyon éhes,Nincs viszont égető érzés sehol meg hasmenésem sincs!Elmentem orvoshoz és Quamatel irt fel de a panaszok két hét után is megmaradtak aztán utána szadtem Controlocot ezután pedig a Lansoptolt de nem lettem jobban,inkább olyan volt mintha rosszabbodtam vna!Természetgyógyász általi diéta és gyógyteák sem segítettek.Volt olyan hogy csak piritoskenyeret ettem meg kétszersültet és akkor még rosszabbul éreztem magam.Egyedül amit észrevettem hogyha mandarint eszem akkor tudok böfögni töle és akkor jobban vagyok egy ideig.Aztán elmentem másik orvoshoz aki gyomortükrözést,szövettanit,vérvételt csináltatott.Gyomortükrözés eredménye:A cardia nem zár tökéletesen.A gyomorban kp. mennyiségű fehér nedv található.A nyh. foltosan hyperaemias,elsősorban az antrum területén.A pylorus kp.tág.Szövettani eredmény:2db szinesgombostűfejnyi,barna szövet,Az erősen szakadozott anyag 1-1 jól megítélhető nyálkahártya részletet tartalmaz,megörzött villusos szerkezettel.Vér és vizelet eredmény:hugysav 209 umol/L,összbilirubin 33.4 umol/L,direkt bilirubin11.4umol/LProlactin mU/l cortisol A:574.7nmol/l.Ezek amik eltérnek a normáltol!Tükrözés óta még nem hánytam de a többi érzés nem múlt el.Nem is tudok tőle dolgozni(gépsor mellett gépkezelő vagyok)!3éve volt már ilyenem de akkor nem volt ilyen vészes(nem is mentem orvoshoz) és 1-2hónap alatt el is mult.Kérdés milyen vizsgálatot csináltassak még vagy mit csináljak?3éve nem csuklottam,ez normális-e?és mitöl lehet?Mi okozhatta a gyomorhurutot?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorhurut témában

        Tisztelt Kérdező!

        Gyomorhurutját okozhatja fertőzés (vírusos vagy akár helicobacter pylori), de nem megfelelő életmód, fokozott stressz is. A szövettani eredmény hivatkozhatott volna arról, hogy van-e Helicobacter fertőzés van sincs. Gyógyulásához nagyon fontos az én meglátásom szerint a gyakori, rendszeres kis étkezés, a rendszeres testmozgás, a megfelelő stresszfeldolgozás. Azt mindenképp érdemes lenne kideríteni, hogy van-e Helicobacter fertőzése vagy nincs. 

         

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 18:48:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: