• Nyelőcső és gyomorfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Kérdésemre írta hogy az éjszakai panasz oka saváttörés lehet, próbáljam este bevenni a Pariet-et. Elkezdtem szedni ahogy régen a Parietet reggel és este 1 szemet + Alusulint szintén így! Egy hét 2 szem Pariet szedése után már nem ég este a gyomrom! Már szedtem 2 szemet kb.6 hónapja is 2 hónapon keresztül, aztán lett 1 szemre csökkentve mivel már nem volt égés. Azt szeretném Öntől kérdezni, hogy most meddig szedjek 2 szemet a Parietből kb.? Mivel régen már szedtem, nem lehet bajom tőle hogy újra kettőt szedek? Hosszú távon szedhető? És mi lesz ha később 1 szemre csökkentem (mint ahogy történt is) és újra égés lesz? Nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfekély témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Pariet szedése hosszú távon sem jár káros hatással, emiatt ne aggódjon. Most 2-3 hónapig maradhat a 2x1 tabletta, majd vagy a reggeli adagot kellene elhagyni, vagy az estit 40mg Quamatel-re cserélni. Gyógyulás szempontjából nagyon fontos a rendszeres, gyakori, kis étkezés, a stressz megfelelő feldolgozása és a hasűri nyomás csökkentése.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 10:13:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: