• Krónikus székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyámat,aki 87 éves és szellemi állapota miatt pelekázásra szorúl,hetente visszük a nagydolgát végezni a WC-re.A rendszeresen adott gyógyszerek /gutalax.bolus laxans/ ellenére közös erőfeszítéssel is egyre nehezebben sikerül produktumot elérni.Erre a problémánkra szeretnénk tanácsot kérni.Sajnos kommunikálni nem lehet vele,így visszajelzésre nem számíthatunk tőle. Válaszukat előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Több lehetőség kombinálása nyújthat további segítséget. Fizikálisan a has naponként átmasszírozása segít a bélmozgások beindításában. Laevolac vagy Duphalac szirup napi 3x1 ek . mennyiségben használva szintén elősegíti a széklet lágyulását. Ha megoldható, székelés előtt beöntés adása megkönnyítheti a folyamatot. Természetesen a megfelelő mennyiségű széklet eléréséhez kellő mennyiségű folyadék- és rostbevitel szükséges (minél nagyobb tömegű a széklet, annál nagyobb inger a bélfal számára az összehúzódáshoz).

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 17:58:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: