• Mellkas alatti fájdalom nőnél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorurak, Doktornők!

         

        Kedvesem nem menstruációs fájdalmat érez a hasa fölött. Van. hogy erősebb a fájdalom, van, hogy gyengül. Erős stresszhatás, izgalom után jön ki a fájdalom a megfigyelések szerint. Nem valami segítőkész. hogy elmondja, mindig azt mondja, hogy ő már ezzel vol orvosnál. és hogy nem lehet ezen segíteni. Kérem Önöket, segítsenek.

         

        Szegény nagyon szenved...

         

        Üdvözlettel:

         

        Kovács Gábor

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha a hasfájás mellett egyéb figyelmeztető tünet (hányás, fogyás, vérzés,  nyelési nehezítettség, láz, hasmenés, éjszakai nyugalmat megzavaró panasz) nincs, panaszát funkcionalis bélbetegség okozhatja. Ez azt jelent, hogy szervi eltérést nem tudunk kimutatni, a panaszok forrása a bél beidegzésének fokozott érzékenysége, motilitásváltozása. Ez esetben a rendszeres gyakori, kis étkezés, a stressz megfelelő feldolgozása, rendszeres testmozgás, probiotikumok fogyasztása a megoldás. Ha figyelmeztető tünete van, részletes kivizsgálás indokolt.

         

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 18:40:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 06:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: