• Ez esetben mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur!

        Elnezest , hogy ismet irok Onnek, de igazabol mas orvostol nincs kitol tanacsot kerjek es ertetlenul allok a dolgok elott.

        Korabbi levelemben emlitettem, hogy a Controloc-ot a gyomrom rosszul toleralta.Ma kaptam meg a belgyogyaszomtol a helico bacter tesztem eredmenyet es negativ lett, ami jo hir, viszont azt mondta a belgyogyaszom, hogy jelen esetben a "lusta gyomorra" kiirt Motiliumot szedjem csak.Ertetlenul allok a javaslata elott, hiszen januar 28.-an o maga allapitotta meg gyomortukrozes alkalmaval, hogy refluxom van es a sulyosan felmarodott a nyelocso-ami ma is szinten problemat okoz, ego erzest erzek kulonosen este es ejjel-, es most azt javasolta, hogy ne szedjek a Motiliumon kivul mas gyogyszert.Nem ertem sem a donteset, sem azt, hogy gyogyszer nelkul mi a teendo a reflux-xal, es hogyan leszek tunetmentes.

        Koszonettel:

        Marta

         

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Motilium indokolt, de az endoszkóposan igazolt eltérések miatt  a savcsökkentő terápia is. A Controloc helyett megpróbálható a Nexium, a Pariet esetleg a Lansone is. A helicobacter negativitás azért jó, mert így nem kell egy kettős antibiotikum kúrát végigszednie. A reflux igazi gyógyulása az életmódváltozástól várható (gyakori kis étkezés, szénsavas italok kerülése, ágyban fejvég megemelése, hasűri nyomás csökkentése, megfelelő stressz-feldolgozó technikák elsajátítása).

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-21 17:58:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: