• Éjszakai gyomorgörcs 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr!

        Köszönöm szépen válaszát. A férjem közben volt is hasi ultrahangon is, de ott mindent rendben találtak. Illetve veseköveket állapítottak meg nála, de arról tudtunk, kezelés alatt is van. Rowatinexet szed, illetve volt már kőzúzáson is. Nem igen hinném, hogy ez állna a hátterében, hacsak nem a gyógyszer miatt, hogy már régóta szedi.

        Házi orvosa vizsgálatok nélkül az elmondottak alapján refluxbetegségre gyanakodott, és erre Nolpaza 40mg-t írt fel 2x1-t, illetve szintén 2x1 Cerucalt. Orvos nem vagyok, de a betegtájékoztató szerint ez nem refluxbetegség kezelésre van, mert akkor csak napi egy Nolpazat kellene szedni 20mg-ost. Ez az összeállítás Zollinger-Ellison szindróma vagy Helicobacter pylori fertőzésre jó, viszont azért mert 1,5 hónap alatt 3-4x volt éjszaka gyomorgörcse nem hinném, hogy rögtön ilyen súlyos betegségekkel szemben kellene kezelni. Önnek mi a véleménye? Szedje a gyógyszert vagy valami mást.

        Egyébként a legutóbbi görcse óta hellyel közzel érzi a gyomrát folyamatosan, de nem ég, nem büfizik, olyan mintha a fájás után még érezné, hogy enyhén fáj. Azóta Rennie-t vett be 5 alkalommal. Ami úgy tűnik, hogy használ.

        Próbáltunk családon belül is érdeklődni, és kiderült, hogy az én apukámnak is erős gyomorgörcsei voltak. Vele is kisérletezett az orvos, és neki végül a Controloc vált be. Anyukám a kamilla kúrától lett jobban.

        Azt szeretném tudni, hogy szedje az orvosa által felírt gyógyszert vagy nem, milyen vizsgálatokra menjen el, mit csináljon.

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorgörcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Nolpaza ugyanolyan hatóanyagot tartalmaz, mint a Controloc (pantoprazol). Ennek a refluxban használt dózisa 1x40mg. A dupla dózist súlyos panaszok, illetve H. pylori eradicatio alatt rendeljük. Ha a hasi Uh epeproblémát nem mutatott, a panaszok ismétlődése esetén gyomortükrözés is indokolt lehet. Addig is, javaslom, tartson könnyű-vegyes étrendet, étkezzen gyakran, keveset és nyugodtan. Az esti, éjszakai étkezést kerülje.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-19 14:14:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: