• Hogy lehetnék egészséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Már régebben is volt gondom a beleimmel- nagyon könnyen lesz hígabb a székletem és többször naponta. Amíg dolgoztam (óvónő voltam), gyakran megesett, hogy ebédelés után fél-egy órával fájó hascsikarás miatt rohantam a wc-be. Szeptember óta nyugdíjas vagyok, úgy éreztem rendeződtek a gondjaim, ám január közepén egyik pillanatról a másikra ismét szinte napi rendszerességgel ezt élem át. egy nap többször is kell mennem és gyakran olyan érzésem van, mintha a végbelem belülről fájna és nem tudnám befejezni a wc-zést. Ha nem otthon vagyok, szinte sosincs ilyen gondom.A székletem hígabb mint kéne. Magas a vérnyomásom, kicsit meghaladja a vércukrom a felső jó értéket,a májeredményem sem tökéletes. Kérem jó tanácsát és segítségét. Tokajiné

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        isztelt Kérdező!

        Életkora és a tartós panasz miatt mindenképp javaslom, hogy végeztessen vastagbél-tükrözést. Ennek segíségével kizárhatóak a rosszindulatú illetve gyulladásos vastagbél-betegségek. Ha ezek nincsenek jelen, a hasmenés egyéb okait kell kizárnunk (emésztési elégtelenség, gyógyszer mellékhatás), illetve ha mindent kizártunk, akkor funkcionalis bélbetegségnek tarthatjuk állapotát (szervi eltérést nem tudunk kimutatni, a bélmotilitás változása és a bélbeidegzés eltérése okozza a panaszokat).

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-18 15:42:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 06:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: