• Aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A segítségét szeretném kérni. Sajnos aranyér problémával küszködök, és nem tudom, hogy mitől alakulhatott ki. Nem fáj, csak viszket, a székletem normálisnak mondható (napi 1), és csak ritkán van székrekedésem. A kenőcsök (Mastu, Reparon, Bepanthen) a viszketést enyhítik, de az aranyér még mindig ott van. Lassan már 1,5 hónapja kenem, de nem húzódik vissza. Fogamzásgátló tabletta szedése közrejátszhatott a kialakulásában? Már több éve szedem a Yadine fogamzásgátlót, a lábamon vannak látható piros hajszálerek, de nem tudom, hogy ez az antibébitől van-e. Milyen más gyógymodot tudna ajánlani a kenőcsök helyett vagy mellett? Szívességét előre is köszönöm! Várom mielőbbi válaszát! Lány

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha az aranyér megjelenik a végbél-nyílásban és spontán nem húzódik vissza, akkor sebészeti szakvizsgálat és műtét javasolt a megoldására. Gyógyszeresen a Detralex tablett szedése segíthet (4 napig 3x2, majd 3x1, végül 2x1 tabl. bevétele) a kenőcsök és kúpok mellett. Az anti-baby tabletta aranyerességet nem okoz, a thrombózis-hajlamot fokozza.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-18 13:11:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 06:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: