• Végbél körüli viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        December eleje óta érzem, hogy viszket a végbelem körül, és a külső szeméremajkaknál is. Nap közben is viszketett, de éjszakánként sokszor elviselhetetlen volt, alig aludtam.

        Jártam nőgyógyásznál, Canesten tablettát és gomba elleni gyógszert adott, de azok nem segítettek egyáltalán. Mivel közben aranyér is kialakult, elmentem proctologushoz, aki előbb Betadin sampon napi többszöri használatát javasolta, majd Bórax glycerint gombára gyanakodva. Végeztek féregpete vizsgálatot, negatív lett.
        A Bóraxtól látszólag jobb, de nappal most már nyilallás szerűen kezd viszketni néha és éjjel sem szünt a viszketés (vagy fájdalom viszketéssel).

        Olvastam cérnagilisztáról, amit nem minden esetben mutat ki a féregpete vizsgálat, olvastam rühatkáról is, de egyre több betegséget találok, aminek ezek lehetnek a tünetei. 
        Mi lehet ez? Mi lehet ez, érdemes lenne más szakembert felkeresnem?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a végbélviszketés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Végbéltáji viszketést okozhat aranyeresség, végbélnyálkahártya-berepedés, allergia ( pl.tisztálkodószerre), fertőzés (elsősorban parazita), cukorbetegség, pajzsmirigy betegségek krónikus hasmenés vagy székrekedés. Érdemes ismételt parazita irányú széklet-tenyésztést, végbéltáji törlést küldeni az illetékes ÁNTSZ-be, illetve egy végbéltükrözéssel tisztázhatóak a helyi eltérések.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-18 13:02:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 16:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: