• Éjszakai gyomorgörcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr/nő!
        A férjemnél jelentkezik a következő probléma: Időnként hajnali 3táján erős gyomorfájdalom,gyomorgörcs tör rá, a víz is kiveri. Nospat vagy Buscopant, Algopirint vesz be rá. Aztán 5 óra környékén mintha elvágták volna a fájdalmat, elmúlik.
        Azt is megfigyelte már, hogy akor kezd el fájni a gyomra, ha éjszaka eszik vagy iszik. Volt, hogy a banánt, volt hogy csokit evett, volt hogy kólát ivott. Az is lehet, hogy nincs összefüggés az evés és a gyomorfájdalom között, nagyon rég óta (szinte gyerekkora óta) ugyanis éjszaka mindig kijár enni.
        Ami mostanában történt vele, hogy nagyon stresszes a munkahelye miatt, sokat idegeskedik, illetve októberben Tunéziában volt egy gyomorrontása (valószínűleg tojástól - először hasmenése volt, aztán 2x hányt, amitól jobban lett), majd karácsonykor egy újabb - akkor vagy a libamáj feküdte meg a gyomrát vagy a hozzáevett libazsírban sütött lilahagyma (itt is hányt, amitől jobban lett). Utána többször fájt a gyomra, amire kamillateát iszogatott pár alkalommal.
        Remélem ezek alapján tud rajta segíteni.
        Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorgörcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszát a leírás szerint étkezés provokálja. Így legvalószínűbb, hogy epés probléma áll a háttérben (általában epekövesség). Javaslom végeztessen hasi ultrahangos vizsgálatot és labort, ne egyen éjszaka, kerülje a zsíros ételeket.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-17 22:45:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 14:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: