• Ezek a végbélrák tünetei lehetnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 37 éves férfi vagyok, 182cm, 75 kg, az egészséges életmód "megszállottja", sosem ittam, dohányoztam, még csak nem is kávézok. Mindig szerettem sportolni, a biciklizás volt a hobbim (nyáron akár napi 50-100km is). 3 éve azonban elég súlyos gerincsérvem lett, amit szerencsére nem kellett műteni, de azóta nem tudok biciklire ülni. A gerincsérvemet gyógytornával és úszással próbálom karban tartani és a biciklizést az erdei túrázás váltotta fel. A székletürítés a gerincsérvem óta váltakozó mértékben kisebb-nagyobb fájdalommal jár a derekamban, amely ürítés után megszűnik. Emésztési, hasi problémáim 2007 végétől kezdődtek. Böfögés, puffadás, hasi görcsök és hasmenés voltak az első tünetek, melyek persze a gerincsérvemre sem voltak jó hatással. Irodai ülő munkát végzek, ami elég sok stresszel jár, sajnos. Elmentem egy VEGATEST biorezonanciás allergia vizsgálatra, ahol candida-át állapítottak meg (64%?), mycosis osis (70%) és érzékenységet fehérlisztre, élesztőre, tehéntejre, tejporra. Kemény diétába kezdtem: élesztőmentes kenyér, minden cukor megvonása (régebben faltam a mézet és házi lekvárokat), grapefruit cseppek és Protexin. Állapotom javulni kezdett, de alaposan fogytam közben, 78-ról 72kg-ra, igaz minden zsír is eltűnt rólam, de az izmaim is elvékonyodtak és a kondim is csökkent. Fél év után a kontroll szerint mindkét értékem 80 lett és ezután lassan visszaálltam a normális étkezésre. 2008 nyarára sikerült nagyjából visszaerősödnöm, 76-77kg lettem. 2008 tél elejére azonban ismét kezdtek a problémáim előjönni. Étkezésemen nem változtattam sokat, de ismét elkezdtem szedni a grapefriut cseppeket és a Dr.Chen féle Probiotikum forte kapszulát. 1 hete azonban megint nagyon elkapott a hascsikarás, fájdalmas bélpuffadás és a hasmenés. Ekkor leálltam ismét mindennemű cukorral, abbahagytam a probiotikumot, helyette a Normaflort szedtem napi 2x1 ampullával. Az elmult 1 hét alatt szinte teljesen rendbejöttem, de megint fogytam 1,5kg-ot (76-ról 74,5). Igazából most hétvégén találtam rá erre az oldalra és itt sok érdekeset olvastam. Nem szeretnék hipohonder lenne, de a tünetellenőrzővel nézve néhány komolyabb betegség is igaz lehet rám. Irritábilis bélszindróma, gyulladásos bélbetegségek? Erről jut eszembe, hogy 2008 tavaszán voltam hasi ultrahangon, tüdőszűrésen, vérvételen és székletvér vizsgálaton is, mert 72kg-osan már nem tűntem túl egészségesnek, de minden teljesen rendben volt. Bocsánat, hogy ilyen hosszan írtam le a helyzetet, de minden információ fontos lehet. A gyomor és végbél tükrözéstől rettegek, ezért az lenne a kérdésem, hogy milyen egyéb vizsgálatokkal lehetne az állapotomat felmérni, pontosítani? Elkeseredettségemet és bizonytalanságomat fokozza, hogy 63 éves édesapámnál 1 hónapja állapítottak meg végbélrákot, melynek tünetei sokban hasonlítanak az enyémhez... Türelmét köszönöm, várom válaszát! Üdvözlettel: Dobos Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás, hasi görcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszait magyarázhatja irritábilis bél szindróma, de a felmerülő családi terheltség miatt a vastagbél-vizsgálaton érdemes lenne elgondolkodni (bizonyos centrumokban elérhető már altatásban is). Ennek negativitása kizárhatja a colitis ulcerosa lehetőségét és a rosszindulatú vastagbél-folyamatokat, erősítheti a funkcionais bélbetegség diagnózisát. A diéta szigorú megszorításával nem értek egyet, a megfelelően változatos, gyakori, rendszeres étkezés, a probiotikumok kúraszerű használata és a megfelelő mértékű testmozgás egyensúlyban kell hogy tartsa  az emésztőrendszert.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-16 21:40:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: