• Hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Véleményét, tanácsát szeretném kérni abban, hogy jelenleg 11 hetes terhes vagyok és kb. 2 hete kezdődött, hogy 2 naponta hasmenésem van (nem kell rohannom a mosdóba, nem görcsöl a hasam csak 1x van egy nap és nem olyan erőteljes, de kezd rendszeressé váni) Tudomásom szerint a kismamák inkább székrekedésre panaszkodnak. Elég vegyesen táplálkozom, minden nap eszem almát is, és ez Elevitet is szedem. Szóval nem értem mi lehet a gond. Gond ez egyáltalán? Válaszát előre is megköszönve.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés, terhesség témában

        Tisztelt kérdező!

        Ha nem görcsöl a hasa, a hasmenés vérzéssel, komolyabb folyadékvesztéssel nem jár, nincs ok aggodalomra. Étkezzen továbbra is változatosan, kerülje a nehéz ételeket, fogyasszon probiotikumokat. Székrekedés a terhesség előrehaladottabb szakában szokott jelentkezni, amit a vaspótlásra használt gyógyszerek tovább rontanak. Ha panaszai súlyosbodnának, mindenképp forduljon kezelőorvosához.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-19 14:50:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: