• Mit ehet, akinek epeköve van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTORNŐ/ ÚR A KÉRDÉSEMRE SAJNOS MEGFELELŐ VÁLASZT NEM TALÁLTAM, EZÉRT FORDULOK ÖNHÖZ ! EPEKÖVEM VAN, ÉS SZERETNÉM TUDNI MELYIK AZ AZ ÉTREND, AMI NEM OKOZ GONDOT ! A VÁLASZÁT, SEGÍTSÉGÉT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM ! TISZTELETTEL..... EGY BETEG....

        WEBBeteg szakértő válasza a epekő diéta témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az epekímélő étrend legyen zsírszegény, mivel az elfogyasztott zsiradék az epeelválasztás legerősebb ingere. A szénhidrátok álljanak a diéta előterében. Amennyiben nem cukorbeteg, akkor a gyümölcs- és a zöldséglevek, kompótok, nyers gyümölcsök fogyaszthatók.  Túlsúlyos betegek étrendje legyen kalóriaszegény, azaz a zsír mellett korlátozni kell a szénhidrátok fogyasztását is.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-02-14 18:54:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 15:11

        Tudjon meg többet: epekő diéta
      • Kérdések és válaszok a témakörben: