• Hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő,Úr! Szeretném a véleményét kérni a következő tüneteimre.Kb.2,5 hónapja nagyon megduzzadtak a nyakam a tarkóm jobb felén és a jobb oldali fültövemnél található nyirokcsomók.A háziorvosom erre DANALCINt írt föl.Ennnek mellékhatása szinte azonnal jelentkezett nálam borzalmas hasmenést okozva.Szedését miután szóltam az orvosnak azonnal abba hagytam és kaptam egy gyengébb antibiotikomot.A duzzanatok jóval később elmúltak a bélrendszerem viszont azóta sem tud helyre jönni.Még a gyógyszer szedése alatt használtam NORMAFLORT amit később megismételtem de nem segített.Próbálkoztam PROTEXIN nevű probiotikummal de nincs változás.Emésztési,székelési zavarok.Mindegy mit eszek.Egyik nap nem kell egyáltalán "wécézni" következő nap rettenetes hasmenés éles fájdalommal.Voltam orvnál.Széklet mintát küldetett velem,az eredmény a jövőhéten.Mi lehet a baj,mit tegyek? Köszönöm,Nékám István

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés, antibiotikum témában

        Tisztelt Kérdező!

        Leírása alapján az antibiotikum olyan mértékben károsította a bélflóráját, hogy valamilyen kórokozó el tudott szaporodni. Ha a probiotikumok nem hatottak, a széklet-tenyésztés (baktérium, gomba és Clostridium difficile toxin) után Normix (bélben ható antibiotikum, kifejezetten enterális fertőzésekre) kúrát javasolnék, majd a probiotkiumok további használatát.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-13 15:06:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: