• Enzimek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Jóna Angelika! Olvastam az enzim táplálkozásról, találtam is egy terméket, amiben mindenféle enzimek vannak: Invertáz - 1,00 mg Celluláz -1,33 mg Laktáz - 5,00 mg Bromelán - 6,66 mg Proteáz - 6,0 (conc.) - 10,00 mg Peptidáz - 20,00 mg Lipáz - 20,00 mg Maltáz - 37,87 mg Proteáz 8900 - 50,00 mg Amiláz - 100,00 mg Úgy tudom, hogy a lipáz és az amiláz bizonyos betegségek esetén nő meg a szervezetben. Jó az nekünk, ha kívülről is beviszünk emésztést segítő enzimeket? A laktáz kifejezetten hatásos tejcukor érzékenységnél. Előre is köszönöm a segítségét N

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőenzimek témában

        Tisztelt Kérdező!

        Jól olvasta, az amiláz és lipáz szérumszint-emelkedés hasnyálmirigy-gyulladás jele. Ebben a betegségben ezen saját emésztőenzimek mintegy elszabadulnak és a saját szöveteket bontva a keringésbe kerülnek. A táplálékkal bevitt enzimek nem jutnak a vérbe, a béltraktusban segíthetnek a táplálék megemésztésében. Emésztési zavar esetén terápiásan is használunk emésztőenzim-készítményeket. Azonban fontos, hogy az adott terméket a gyomor savas tartalma ne tegye tönkre, illetve a vékonybélben felszabaduló proteázok nem bontsák le a többi enzimet.

         

         Dr. Plósz János gastroenterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-13 13:40:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: