• Aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        mikor wc-zek  vagy fáj vagy enyhén vérzzik.

        és kicsitt kint is van .meg amikor le ülök fáj és görcsöl.mitt tegyek ? menyire fáj a mütét mert kicsitt meg ijedtem ,tisztelettel

        ivett

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Kedves Ivett!
         
        Első lépésban nem a műtétre kell gondolni. Az emberek döntő többségének konzervatív úton nagyon jól kezelhető az aranyér problémája. A legfontosabbak, hogy figyeljen oda, hogy elég folyadékot igyon. Legyen minden nap széklete. Amikor panaszos WC után vegyen egy kamillás ülőfürdőt. A patikában kapható kenőcsök, kúpok közül használjon egyet. Vérzés vagy kifejezett fájdalom esetén célaszarű felkereseni egy proctológiai szakrendelést. Nem kell otthon szenvedni, ha egy vizsgálattal és célzott kezeléssel sokkal rövidebb idő alatt helyrejöhet.

         Dr. Boros Miklós sebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-10 18:33:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: