• Nyelőcső és gyomorfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Kérdésemre írta hogy az éjszakai panasz oka saváttörés lehet, próbáljam este bevenni a Pariet-et. Csak annyit szeretnék ezzel kapcsolatban kérdezni hogy ha estére veszem be akkor nappal hat a Pariet? Nappal nem lesz "védtelen" a gyomor? (Régen 2-szer 1-et szedtem, az orvosom tanácsára lett 1-szemre csökkenteve a Pariet, szedjek újra 2-szemet?)És Probiotikum szedését meddig javasolja Ön reflux esetén? Előre is köszönöm a segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfekély témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gyógyszer felszívódásától kezdve a szérumszint fokozatosan csökken, így az esti bevétel esetén napközben alacsonyabb lehet a hatás. Azonban napközben általában függőleges testhelyzteben vagyunk, kisebb a reflux esélye (bár az étkezések elősegíthetik). Ha az esti bevétel mellett nappali panaszok jeletkeznek, lehet kénytelen lesz visszaállni a napi 2x-i szedésre. A probiotikum a refluxot közvetlenül nem befolyásolja, a normáls bélflóra helyreállításában lehet szerepe (ezáltal a puffadást és a hasűri nyomást csökkentheti).

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 20:43:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: