• Controloc hatása meddig?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur!

        8 napja gyomortukrozes alkalmaval a belgyogyaszom refluxot allapitott meg, es a nyelocso csunya felmarodasat.Bar erre mar elozoleg is gyanakodott, ezert kaptam mar Lansacidot, amitol elso nap olyan eros gyomorfajasom volt, hogy kertem helyette mast-Omeprazolt kaptam.Akkor meg 2 antibiotikummal kiegeszitve Helicobacter kezelesre hasznaltam, sajnos a kura utolos napjan eros csalankiutes jelentkezett, es ajak es arcduzzanat.Karacsony leven az ugyeleten azt mondtak, hogy a duzzadas az Omeprazoltol van.Azota mult het vegeig nem szedtem semmit, hogy ismeteltemn lehessen a Helicobacter tesztet elvegezni.Most a gyomortukrozes utan Controloc-ot kaptam, de a 2.nap utan is olyan eros gyomrofajasom es gorcsom van tole, hogy alig birok enni is valamit.Kerdesem ez elmulik, vagy hagyjam abba a szedeset es kerjek belgyogyaszomtol valami mast a Controloc helyett?

        Koszonettel:

        Marta

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha a gyógyszer panaszt okoz, hagyja abba a szedését és kérjen más hatóanyagú szert (lehetőség még maradt szerencsére). A refluxban nagyon fontosak az életmódi tanácsok (gyakori kis étkezés, szénsavas italok kerülése, ágyban fejvég mefgemelése), mert a savcsökkentés csak tüneti terápia.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 20:47:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 09:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: