• Gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot!! Azt szeretném kérdezni hogy másik gyógyszerre váltottam Omeprazol-Ratioparm helyett Pantacid 40mg-ra!! Elöször azt hittem hogy nem kezd el hatni,de az első napi bevétel után kb 15 nappal éreztem javulást!! De közben édesanyám kiváltotta a Pantacidot mert elment a háziorvosomhoz és mondta hogy nem ér semmit!! Elfogyott az omeprazol és így a Pantacidot szedem!! Érzek valami javulást de nem az igazi!! Térjek vissza a másikra és szedjem azt 6 hónapig?? És még azt szeretném kérdezni hogy mikor lesz végre a RÉGi a gyomrom!! Köszönöm!! Amúgy még csak 22 éves vagyok!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt kérdező!

        A savcsökkentő gyógyszerek reflux-betegségben tüneti terápiát jelentenek, nem a refluxot szüntetik meg, hanem a gyomornedv savasságát. Gyógyulás az életmódi változtatásoktól várható (gyakori kis étkezés, szénsavas italok kerülése, ágyban fejvég megemelése, evés után 1 óráig nem szabad lefeküdni). A savcsökkentők közül azt szedje, amelyik jobban hatott. A terápiát esetleg motilitás-fokozóval (erősíti a gyomor-nyelőcs záróizom funkcióját, javítja a nyelőcső mozgását), Domperidon-al lehet kiegészíteni.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 20:41:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 06:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: