• Belgyógyászat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2003-ban történt cholecystectómia során végzett labor eredményben a májfunkció értéke 6 szorosa a megengedettnek s a műtét után évente vigzett vizsgálat során sem csökkent. A háziorvos tanácstalan diétát javasolt.

        Férjem 10 éve semmiféle rövid italt sem bort sem pezsgőt nem iszik kivéve napi 4-5 üveg német márkájú sört. Kérem javaslatát a lehetséges kivizsgálásokra.

        köszönettel: egy aggódó feleség.

        WEBBeteg szakértő válasza a emelkedett májfunkció témában

        Tisztelt Kérdező!

        A napi 4-5 üveg sör rendszeres fogyasztása már elegendő ok lehet a májfunkciós értékek emelkedésének. Tudnom kellene, hogy mely értékek emelkedettek,mert attól függően lehet epeúti megbetegedés is a háttérben. Első körben az javasolnám, hogy max. napi 1 sört fogyasszon, használjon májvédő hatású szereket (máriatövis, articsóka).

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-08 16:29:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: