• Nyelőcső és gyomorfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Plósz János Doktor Úr! Köszönöm a segítségét a probiotikummal kapcsolatban! Mint írtam is Önnek nyelőcső és gyomorfekély betegségem miatt egészséges életmódot folytatok, mindent betartva(étkezés, sport, gyógyszerek-Pariet+Alusulin). Kb.3 hónapja fogyasztom az Aloe Vera gélt is. És a probiotikumot is elkezdem a napokban! Két nagy problémámmal kapcsolatban szeretném kérni még a segítségét!Az egyik hogy éjjelente (heti 3-4 alkalommal)a nyelőcső és gyomor égésére ébredek fel, pedig már nincs gyomorfájdalmam sem egy ideje, sem hányingerem amióta a Parietet szedem!Ön szerint nem jó a Pariet? 4-5 hónapja szedem, várjak még a váltással? Kell váltani egyáltalán? A másik problémám hogy a hasi puffadás sajnos semmitől nem csökken, hiába "kicsiket" eszem és normál súlyú(172cm/65kg)vagyok.Mit tehetnék vagy szedhetnék ellene? nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfekély témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az éjszakai panasz oka saváttörés lehet. Két lehetőség van megszüntetésére: vagy megpróbálja este bevenni a Pariet-et (bevétel után 2-3 órán belül étkezni kell, hogy normálisan hasson), vagy az eddigi terápiát este 40mg famotidinnel (Quamatel, Apo-Famotidin) kiegészíteni. A haspuffadás ellen újabbat nem tudok ajánlani (testmozgás, levegőnyelés kerülése, Pankreoflat eseti használata).

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-08 17:19:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: