• Candida és pikkelysömör

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 24 éves lány vagyok. Az elsődleges problémám, hogy kb. 5 éve pikkelysömöröm van, másodlagosan pedig kb. fél éve kialakult a candida betegség a szervezetemben. Az lenne a kérdésem, hogy összefügg-e a kettő betegség? Kiskorom óta van emésztési problémám, mindig székrekedésem volt, van is. Nem sok folyadékot fogyasztok, rossz táplálkozási szokásom van, szinte mindig szénhidrátosan, cukrosan étkezem. Milyen diétát kellene elkezdenem hogy rendbe hozzam magamat, drasztikus étrend változtatás szükséges? Gyógyszereket is eszem, Normaflórt,Dermic-et. Ezen felül mit kell beszereznem hogy javuljak? Várom válaszát! Üdvözlettel Erika.

        WEBBeteg szakértő válasza a pikkelysömör témában

        Tisztelt Kérdező!

        A pikkelysömör immunológiai alapú megbetegedés, tehát fennállása mindenképp kóros immunműködést feltételez. Ez elősegítheti az amúgy természetesen jelenlévő candida fajok túlzott felszaporodását, bár ilyen jelleggel a "candida betegség" orvosilag nem állja meg a helyét.
        A candidiázissal kapcsolatban javaslom a webbetegen található cikk áttanulmányozását. Diétásan mindenképp a bő folyadék- és rostfogyasztás javasolt, a szénhidrátok átmeneti megszorítása is segíthet, emellett fontos a rendszeres testmozgás és a probiotikumok mellett prebiotikumok bevitele is.

        http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/1206/candida-fertozesek-(candidiasis)

        Dr. Plósz János gatronterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-03 12:45:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: