• Májgyulladás utáni állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő! Férjem/57 éves/ vírusos májgyulladást kapott.Keze zsibbadt, fáradékony, étvágytalan volt.Kórházba utalták - 4napig vizsgálták, semmiféle gyógyszert nem szedett, a laboreredmények lényegesen javultak.Semmi különösebb megállapítás nem született. Magas pulzusszám miatt 1/2 Lokrent szedett, azt mondták ezt se szedje, mivel igen károsítja a májat. A Háziorvos a máj regenálására felírta a thiogamma 600 oralt, a betegtájékoztató szerint ez cukorbetegséggel összefüggő esetekre való.Neki ilyen jellegű betesége soha nem volt,mi a véleménye? A Lokren helyett Lavestra 50 mg-ot írtak.Vérnyomása 90/64 pulzus 101. Ezt szedje, vagy még mindig várjon? Aggaszt a magas pulzusszám, általánosan még mindig nincs jól.Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a májgyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Jó lenne tudni, milyen vírus okozta a májgyulladást, mert nagyon különböző lefolyási formák lehetnek. A májgyulladás gyógyulása mindenképp több hetet, hónapot vesz igénybe, akár a laborleletek rendeződését követően. A leírás alapján a vérnyomás alacsony, a pulzus magas, mégis vérnyomáscsökkentőt szed a férje. Szüksége van rá? Anélkül magas a vérnyomása? Ha a gyógyszer túlságosan csökkenti a vérnyomást, az következményes szapora szívműködést okoz, de ehhez a májgyulladásból való gyóügyulási fázis is hozzájárulhat. A thiogammát valószínűleg a kézzsibbadásra írta a háziorvos, perifériás idegbántalomban jó hatású lehet (ha a zsibbadás megszünt, akkor persze tárgytalan a dolog). A máj regenerálására a máriatövis-származékok és az articsóka lehet jó.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-10 18:29:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: