• Alhas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy egy kb egy hónapja furcsa, eddig nem igazán tapasztalt mozgást érzek az alhas tájékon.Az egész egyik napról a másikra mindenféle elözmény nélkül kezdödött, elöször tényleg nagyon enyhe alhasi szúrást éreztem, de azt sem folyamatosan csak néha-néha pár napon át. De ne tessék elviselhetetlen fáldalomra gondolni csak éppen éreztem. Gondoltam csak valami emésztési gond, de aztán abbamaradt a "fájdalom" és azóta egyáltalán nem "fáj" vagy szúr, hanem olyan érzés mint mikor például az embernek a kezén, vagy akárhol, valamelyik izom akaratán kivül enyhén megmozdul, "mocorog", de ez is csak idöszakos, viszont minden nap érzem. Elöfordul, hogy enyhe hasmenésem van, de nem jellemzö ez sem. Gondoltam arra is, hogy valami urológiai probléma lehet, de a herék normálisnak tünnek tapintható elváltozás nincs, ezen a téren nem érzek fájdalmat, a szexualitással sincs gondom.
        Igyekszem változatosan étkezni, túl zsiros ételeket nem eszek, sok folyadékot viszek be, ez egyetlen talán az, hogy keveset mozgok.
        21 éves vagyok, magasságom 198 cm, súlyom 98 kg, elhizottnak nem nevezném magam. Nem hinném azt sem, hogy idegi alapon lenne, mert szerencsére elég jól ki tudom kapcsolni a gondokat ha kell.

         

        Elöre is köszönöm válaszát!

        ákos

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszát átmeneti bélhurut, székletpangás magyarázhatja. Első körben
        könnyű diétát, enyhe hashajtást (tisztítókúrát, böjtöt) javasolnék.
        természetesen a bélmozgások rendezéséhez a megfelelő, rendszeres
        testmozgás elengedhetetlen.


        Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-04 22:25:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 08:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: