• Hasnyálmirigy műtét utáni epeműtéti seb nem gyógyul

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! ezév februárjában hasnyálmirigy gyulladással két hetet kórházban töltöttem,ahol gyógyultan hazaengedtek azzal, hogy majd 3 hét otthoni pinehés után visszamenjek egy epeműtétre. Sajnos a műtét nem laprakorszokpós hanem hagyományos nagy vágással történt. Kb. 4 hete ennek a seb nem gyógyul, gennyes, fájdalmas , mindennap kötözésre járok. Orvosom is egyetért azzal hogy lassú a gyógyulás de többet nem mond. Kérem, Önt válaszoljon hogy mi a nomárlis gyógyulási folyamat , annak ideje. Mi lehet ennek a lassú gyógyulásnak az oka, mivel tudom ezt gyorsitani. Válaszát nagyon várom, és köszönöm! Csilla

        WEBBeteg szakértő válasza a műtéti heg témában

        Kedves Csilla!
         
        Ha epehólyagkövesség igazolódik hasnyálmirigy gyulladás hátterében, a korrekt kezelés az epehólyag eltávolítása. A hagyományos epehólyageltávolítás után a sebgyógyulási zavar gyakoribb, mint laparoscopos után. A bőr alatti zsírszövet ideális talaja az ilyen fertőzéseknek. Kezelésük a széles feltárás és a rendszeres kötéscserék. Amennyiben nincs láz, hőemelkedés és napról napra csökken a váladék mennyisége hamarosan meggyógyul. Időnként a sebgyógyulási problémát a hasfal zárásához használt varróanyag tarthatja fenn, de ezt amennyiben sebe nem javul, megfelelő ütemben a kollégák ellenőrízni fogják.

        Tisztelettel:
        Dr. Boros Miklós sebész


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2008-05-18 18:17:38; Megválaszolva: 2011. július 29., 07:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: