• Hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő,

        több hónapja hasmenésem van. de nem kell szaladnom a WC-re és nem is kell menjek gyakrabban mint eddig. nem jár hasfájással vagy görccsel, étvágyam változatlan. eddig nem mentem orvoshoz pont azért, mert egyéb tünetek nincsenek. viszont 5 napja elkezdtem szedni normaflore-t és ez sem segített, most meg ettől beijedtem, hogy valami komolyabb bajom lehet? nem tudok róla, hogy ételérzékenységem vagy ilyesmi lenne. torokfájásomra szedtem antibiotikumot, esetleg attól, de miért nem múlik el?

        tudna segíteni mi lehet a hasmenés oka? hova menjek kivizsgáltatni? milyen vizsgálatokra kell számítanom? béltükrözésre egyből elküldenek?

        Köszönettel

        andrea

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Tisztelt kérdező!

        Ha jól értem, csak a széklet konzisztenciája változott meg. Ez lehet antibiotikus kezelés utáni bélflóra-megváltozás következménye, mely akár több hónapig elhúzódhat. A probiotikumok segítenek a megszüntetésében, de az étkezés milyensége és mennyisége is meghatározó. Javaslom, tartson könnyű-vegyes diétát, étkezzen rendszeresen és nyugodtan. Ha társuló tünet nem jelentkezik, nem szükséges további kivizsgálás.

         

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 16:29:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 07:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: