• Mi a megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Hónapok óta küszködöm székrekedéssel. Próbáltam már mindent,:különböző hashajtók, homeopátiás szerek, teák , zöldtea kapszula, stb. Napi rendszerességgel tornázok, és 2-2,5 liter folyadékot iszok, van hogy többet is. A hashajtók (pl. Guttalax, Tisasen, Laevolac...)SEMMIT sem használnak. Ami valamit is ér, az a zöldtea + CLA kapszula, de azt sem szedhetem életem végéig, és amint leállok a szedésével (este 1 kapszula)visszaáll a probléma.

        Ingerek ugyan néha jönnek, de az ürítésig már nem jutok el, ugyanis egyszerűen a popsim kissebb mint egy gombostűfej, és nem fér ki rajta semmi!Bár olyan is gyakran előfordul, hogy 4-5 napig még csak ingereket sem érzek, és mire eljutnék az ürítésig, olyan kemény a székletem, hogy nem bírom"kinyomni". Sajnos észrevettem, hogy a végbélnyílásomnál borsónyi kis valami jön ki az erőlködések után, gondolom ez az aranyér.

        25 éves vagyok, és teljesen kétségbeesett. Már étvágyam sem nagyon van, gondolom a belek túltelítettek, és nem képesek új "dolgok befogadására". 

        Várom Mielőbbi válaszát. Előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszait a végbélzáróizom nem megfelelő működése okozhatja (un.
        anizmus). Normálisan székeléskor a végbélzáró-izom elernyed, lehetővé
        téve a végbél kiürülését. Anizmus esetén az elernyedés helyett görcsös
        összehúzódás következik be, megakadályozva a normális székürítést. A
        borsónyi kis valami tényleg aranyér lehet vagy esetleg krónikus
        berepedés. Javaslom, mielőbb keressen fel proktológiai centrumot, hogy
        a problémáját megfelelően diagnosztizálják és kezeljék.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-01 19:02:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: