• Gyomorpanaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő

        Több hónapja evés után nagyon fáj a gyomrom, (nem eszek sokat, egy kis rozsos kiflitől is érzem) és folyton böfögök, több órán keresztül. Már az ételt sem kívánom, egy tányér leves után 2-3 órát kell várni, hogy meg tudjam enni a második fogást, a fent említett probléma miatt. Emellett székrekedéssel is küszködök. Apró bogyók vannak csak, és azok is nagyon sötét szinűek. Ált. egy héten egyszer van normális.

        Folyadékot sokat iszom, kb. 2 liter, és próbálok rostban gazdag ételeket enni.

        Nagyon aggaszt ez a két probléma, bízom benne kapok öntől valami tanácsot, és egyáltalán kell izgulnom emiatt?

        Tisztelettel: Annamária

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom, székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszát az egyszerű gyomorhuruttól a fekélyig számos eltérés okozhatja. A felhasi panaszok gyomormotilitási zavarra utalnak, emelett felmerül fokozott levegőnyelés lehetősége is. Javaslom a gyakori, könnyű, nyugodt kis étkezést, átmenetileg savcsökkentők használatát, prokinetikumok alkalmazását (Domperidon, Cerucal). A székrekedés megoldására a bő folyadék- és rostbevitel alapvető, emellett igen fontos a rendszeres testmozgás is. Probiotikumok segíthetnek a normális bélflóra és bélmotilitás helyreállításában.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 20:23:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: