• Nem tudom mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves doktornő/úr!

        sajnálatos modon az utóbbi hetekben a bal oldalon alul a hasam egyre jobban fáj.minden székelés elött il. ha fáj olyankor kicsit megmaszirozom és egyből székelési inger jön rám.néha még hányingerem is van tőle.kb 3 hete figyeltem fel rá és meleinte nem igen vettem róla tudomást dee mostmár a nap 24 orájában fáj.egyformán mindig.és kezd irritálni mert nem igen tudok semmit csinálni.akkor jó ha fekszem és pihenek.ön szerint lehet valami komoly vagy nem kell az orvoshoz rohannom?.mert igen csak rosszul fog rámnézni hisz féléve voltam nála akkor helikom volt aztán meg találtak egy asztmát ami nincs is.egyszerüen az itteni orvosok nem igen tudják megmondani hogy mi is az ember baja.ezért kérem segitsen választ találni arra hogy vajon mi is lessz ez és valaha fogok még ugy élni hogy a bélbetegségek megszünnek?

        WEBBeteg szakértő válasza a diverticulosis témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszát legnagyobb valószínűséggel diverticulosis okozhatja. Ez azt
        jelenti, hogy a bélfal leggyengébb pontjain kiboltosulások képződnek,
        melyekben időnként a széklet megragadhat, a nyálkahártya gyulladását
        okozva. Akut tünetek esetén rostszegény étrendet, székletlágyítást,
        enyhe hashajtást, bélben ható antibiotikumot alkalmazunk, nyugalmi
        szakban a bő rostfogyasztás és rendszeres székletrendezés a megoldás.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-01 19:31:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 07:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: