• Baloldali érzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Két éve éreztem, hogy a bal oldalamban a derék felett mintha enyhén "mozogna" valami. Megröntgenezték, de az nem mutatott ki semmit. Egy év elteltével ismét jelentkezett ez a furcsa érzés. Ultrahanggal vizsgálták ami ismét nem mutatott ki semmit. Azonban ez az érzés csak nem múlt el, és mindennap érzem, mintha ott lenne valami. Az orvos azt mondta, hogy ott csak a lép van. Nagyon sokszor van olyan problémám, hogy túl sok a gáz bennem. Ha bármit eszek ez a probléma mindig jelentkezik, a bélgáz és az a furcsa érzés is, mintha mozogna valami. Nem tudom, hogy milyen orvoshoz, ill. milyen kivizsgálásra menjek, hogy megszünjön ez a problémám. Várom válaszát köszönettel: Piroska

         

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A puffadást vagy fokozott levegőnyelés miatt alakul ki (evés, ivás, beszéd közben), vagy emésztési zavar eredménye. A panaszok alapján Önnél inkább az utóbbi állhat fenn. Ezért javaslom étkezzen gyakran, keveset, nyugodtan. Tartson könnyű diétát, kerülje a nehéz, fűszeres ételeket, használon pre- és probiotikumokat (Lactív, Normaflore). Legalább 3x hetente végezzen megfelelő intenzitású testmozgást. Ezek segítségével rendeződhet a béltraktus motilitása, megszűnhet a puffadás és esetlegesen a bélgázok okozta idegen-érzet is.

         

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-04 22:28:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: