• Magas a vérsüllyedésem, tünetmentes vesekövem van

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jelige: magas süllyedés

        Tisztelt doktornő!

         

        33 éves nő vagyok, és a napokban vérvételen és hasi ultrahang vizsgálaton voltam. A hasi ultrahang során találtak egy 3 mm-es vesekövet a bal vesémben, mely tünetmentes. A vérvétel eredményemen egy eltérés van. WE: 28 mm/h.( norm. tartomány: 3-18-ig) Valamint a vizeletemben 7 fehérvérsejtet találtak.(norm taromány: 0-4-ig) Korábbi betegségeim: GERD II. stádium, melyre Parietet szedek. Panaszaim: időnként, nem folyamatosan, enyhe alhasi fájdalom, néha puffadás. Leginkább a süllyedés miatt aggódom. Kérem adjon tanácsot, hogy kell-e további vizsgálatokra mennem?

        Köszönettel,

        Anikó

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vérsüllyedés témában

        Tisztelt kérdező!

        Ne aggódjon az enyhén emelkedett vérsüllyeedés miatt. Panaszaival nagy
        valószínűséggel nincs kapcsolatban. Emelkedését okozhatja átmeneti
        fertőzés, de akár menstruáció, terhesség, magasabb  vérzsírszint is.
        Vérszegénységben is emelkedett értékeket találunk.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-01-29 18:43:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 09:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: