• Fokozott gázok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő !

        2007-ben végbéldaganatot diagnosztizáltak nálam, melyet sugárkezelés után eltávolítottak, 6 cm maradt a végbelemből.A Dixon műtét során ileosztómát kaptam, majd 6 hónapos kemoterápia következett. 2008 nyarán zárták a sztómát. Most volt a féléves felülvizsgálat(tumor marker, CT,vastagbél tükrözés), mindegyik negatív. Van azonban egy nagyon kellemetlen tünetem, majd minden délután rettentő sok gáz képződik bennem, és a gázok távozása  órákig eltart.Próbáltam kitapasztalni milyen ételektől van, kerültem mindenféle zsíros, puffasztó ételt, eleinte úgy tűnt hogy ez a megoldás, de aztán ezek ellenére is újra jelentkezett. Ha egy napig koplalok, akkor utánna 5-6 napig bármit ehetek, nem jelenkezik. Mi okozhatja az erős gázképződést, és mit tehetek ellene?

        Tisztelettel: antal100

        WEBBeteg szakértő válasza a vastagbélrák témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszát nagy valószínűséggel a megváltozott anatómiai viszonyok
        okozta emésztési és passage-zavar okozhatja. Javasolt a gyakori, kis
        étkezés, a puffasztó ételek kerülése, rendszeres testmozgás. Nagyobb
        étkezések előtt a Pankreoflat drazsé alkalmazása segíthet a panaszok
        megelőzésében.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-28 18:38:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: