• Van-e összefüggés a magas Gamma Gt érték, és a lymphödéma között?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Már több mint 10 éve nagyon magas a Gamma Gt értékem, volt, hogyméregtelenítő kúrával csökkentettem, vagy májvédő teát ittam, vagy kapszulát szedtem. Amikor először volt magas ez az érték, akkor megdöbbentem, mert azt mondta a körzeti orvosom, hogy ha nem ismerne, akkor azt mondaná, hogy alkoholista vagyok. Az okát mai napig nem tudtuk kideríteni. Azóta már régen elköltöztünk Bp-re, de a probléma most is fenn áll. Természetesen nem iszom, de jó pár éve vizesedik a lábam, és kb. egy éve megállapították a lymphödémát. Arra gondoltam, hogy talán lehet összefüggés a nyirokrendszer zavara és a májfunkció között. Most küldött el az orvosom hasi ultrahangra, nem tudom találnak-e valami elváltozást a májnál, vagy az epénél, mert régebben semmit sem találtak. Kérem, ha tudna valamilyen számomra hasznos információt mondani, akkor legyenszíves megírni.

        Köszönettel Butkai Anna.

        WEBBeteg szakértő válasza a GammaGt, lympfoedema témában

        Tisztelt Butkai Anna!

        lymphoedema és az emelkedett gamma-GT érték között én nem tudok pillanatnyilag kapcsolatot mondani. A folyamatosan és izoláltan emelkedett GGT-érték lehet veleszületett tulajdonság is, különösebb jelentőség nélkül. A lymphoedema véleményem szerint ettől teljesen független.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-28 13:44:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 06:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: