• Mit ehetek ha refluxos vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek ota szenvedek a refluxtól szeretnéksegítséget kérni az étkezéssel kapcsolatosan. tudom ,hogy lugosító ételeket kell enni ,de sajnos nem egyértelmü.Pl-ul ugytudtam ,hogy a paradicsom lugosít , de az orvosom  ezt tiltotta el legelöszőr. nagyon sok az elent mondás már nem tudom mit ehetek .semmilyen gyümülcsöt  nem  ja vasolnak  a zöldségtől meg borzasztó büdöseket eregetek  Amotiliumot és a Conroloc  40 mg-ot szedek. kérem a segítségüket     esetleg étel javaslatokat tej  terméket ehetek e   stb . elöre is köszönöm Halasné

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux diéta témában

        Tisztelt Kérdező!

        A lúgosító étrend a szervezet egészére ható dolog, nem a gyomor savtermelését csökkenti, tehát a két dolog között közvetlen összefüggés nincs. A felnőtt népesség jelentős hányada laktóz-érzékeny, ami azt jelenti, hogy tejtermékek fogyasztását követően haspuffadás, hasmenés, hasi fájdalom jelentkezhet. Ha Önnek nincsenek ilyen tünetei, nyugodtan fogyasszon tejtermékeket. A gyümölcsök és zöldségek közül szintén egyéni toleranciának megfelelően válogathat. A savas panaszokra jó hatással van a Salvus vizes ivókúra.

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-23 17:17:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 09:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: