• Szükséges e antibiotikumos kezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Székletvizsgálat után a székletben ascaris petét találtak.A doktornőm először Descaris kúrát javasolt, majd azt mondta várjunk még vele, és egy ismételt székletvizsgálat után térjünk vissza rá.Az újbóli székletvizsgálat ugyan még nem történt meg (a napokban kerül majd rá sor), de ettől függetlenül kérdésem az lenne,ha ismételten találnak ascaris petét a székletben,szükségszerű e az antibiotikumos kezelés, csak gyógyszeres kezeléssel lehet a szervezetből ezt kiirtani, illetve okozhat e valamilyen panaszokat esetleg betegséget a pete jelenléte, illetve az ha nincs kikezelve. Kicsit megijedtem ettől, még nem volt eddig ilyen jellegű bajom.A Descaris nevű gyógyszerről azt hallottam, hogy sok mellékhatása lehet, nem tudom ez mennyire valós.

        Várom mielőbbi válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a bélférgesség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A féregpete jelenléte a székletben azt jelenti, hogy a béltraktusban a
        kifejlett féreg jelen van. Ez általában nem okoz tüneteket, ha igen,
        hányás, hasi görcsök jelentkeznek. Ritkán súlyos szövődményeket is
        okozhatnak, ezért mindenképp kezelni kell a betegséget. Terápiásan a
        Decaris az egyik választás, ebből 1 tablettát kell csak bevenni (150mg
        ), ettől nem kell tartania. A másik lehetőség a Vermox nevű gyógyszer,
        ebből 3 napig 2x1 az ajánlott kezelés. Ne tartson ennyire a
        gyógyszermellékhatástól, a fertőzés okozta kockázat ettől lényegesen
        nagyobb.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 21:23:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: