• Vérző aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        Kb. másfél-két hete nagyon kijött az aranyerem. Régebben is volt már ilyen problémám, de akkor nem vérzett. Sajnos, mostanában kemény a székletem, fájdalmas a székelés, véres lesz a WC-papír és nagyon fáj. Ülő munkát végzek, napközben többször is érzek lüktető fájdalmat.

        Próbálok rostokat, joghurtokat, probiotikumot, gyümölcsöket fogyasztani.

        Használok a patikusom tanácsára felváltva Posterisan Forte és Hemorid kúpot, Hemorid krémet, időnként Niveát a berepedésre, de még mindig fáj. A végbelemben kitapintottam az aranyeret. A végbélnyílásnál van ez a nagy fájdalom, berepedés.

        A kúpoktól, krémektől estére elég kellemetlen szagot érzek magamon. Remélem, ez természetes. Időnként olyan érzésem van, mintha székelnem kellene, és félek, hogy nem zár jól a végbélnyílásom. Gondolom, ez is az aranyértől, kúpoktól van.

        Próbáltam kamillába is ülni, de még jobban kiszárított.

        Mikor múlik el? Mit tegyek, hogy ne fájjon, elmúljon végleg a vérzés, visszahúzódjon az aranyér?

        Remélem, nem kell valamilyen komolyabb dologra gondolni.

        Köszönettel: Laura, 33 éves nő

         

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Kedves Kérdező

        Problémájára én azt javaslom, hogy egy kenőcsöt használjon csak. Nem lesz jobb a hatás, ha több kúpot, kenőcsöt használ ugyanarra a problémára. A kenőcsökben lévő érzéstelenítők miatt érzi úgy, hogy nem zár jól a végbélzáró izom. Az ülőfürdő székelés után szükséges és szedjen be egy Detralex kúrát. A vérzés miatt azonban javaslom, hogy egy proctológiai szakrendelést keressen fel, hogy az aktívabban kezelendő eltérés is felismerésre kerüljön.

        Dr. Boros Miklós sebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 09:49:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 14:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: