• Gyomor tükrözés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cim!  Azt szeretném kérdezni hogy a gyomortükrözést nem lehet valami más módon megcsinálni? Olvastam valami kapszuláról csak azt nem tudom hogy azt lehet -e használni gyomorhoz,vagy csak a bélrendszerben használatos.Azonkivül a TB támogatja ennek a vizsgálatnak az árát. Válaszát előre is köszönöm .Tisztelettel Lőrincz  Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomortükrözés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az említett capszulás endoszkópia jelenlegi indikációja ismeretlen eredetű vékonybélvérzés illetve vékonybél gyulladásos betegségek. A gyomorra igazán nem alkalmas az eljárás (túl nagy a gyomor térfogata), de nyelőcső illetve vastagbél vizsgálatára alkalmas kapszulák már kipróbálás alatt vannak. Egyes centrumokban elérhető OEP támogatás illetve tanulmányok keretén belül a vizsgálat.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-20 16:00:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 14:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: