• Hasi panasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.!Már több mint 2 hónapja fáj jobb oldalon a hasam.Voltam hasi uh-n nem találtak semmit,voltam vérvételen ami szintén negatív.Ezután elmentem gasztroenterológushoz aki gyomortükrözést javasolt és vizsgálat során kiderült hogy sok a savam.Gyógyszer hatására hiszi elmúlik a hasi fájdalom is!Ez nem történt meg a vizsgálat már 1 hónapja volt!Hova fordulhatnék még?Nem lehet ez vakbél gyanú?Azt kimutatja uh?Várom mielőbbi válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ultrahang vizsgálat a vakbélgyulladás diagnosztizálására nem megfelelő, de ráutaló jeleket láthat. 1 hónapja tartó hasi fájdalom azonban nem "vakbél-gyanú" (ha az lenne, néhány nap alatt kiderülne, hogy tényleg az vagy sem). Jobb oldali hasi fájdalom a felhasi régióban epés erdetű lehet vagy veseprobléma okozhatja, az alhasban (nők esetében) nőgyógyászati illetve valamilyen bélprobléma okozhat fájdalmat. Ha már a vakbél-gyulladás felmerült, jelenleg is éles szakmai vita folyik arról, hogy van-e krónikus vakbél-gyulladás, amely hosszasan fennálló, de nem túl intenzív panaszokat okozhat, erről még jelenleg is erősen megoszlanak a vélemények. Javaslom, tartson átmenetileg diétát, enyhe hashajtást, mozogjon rendszeresen és ha releváns, végeztessen nőgyógyászati kontrollvizsgálatot.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-20 10:21:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: