• Puffadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdésem az lenne hogy tudna e ajánlani esetleg olyan diétát ami segithetne legyőzni az állandó puffadásomat?nagyon kellemetlen hogy mindig ekkora a hasam pedig nem is eszek sokat és ez az érzés sem tul jó..:)Mik azok az ételek amiket kerülni kell és Ön szerint mi okozhatta hogy ez nálam kialakult már kb fél éve ezzel küdöm előtte nem volt semmi ilyen baj.Nem eszem zsiros,füszeres ételeket stb.Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az erős puffadás két okra vezethető vissza: felhasi panaszok esetén
        nagy valószínűséggel fokozott levegőnyelés áll a háttérben (evés,
        ivás, beszéd közben), ekkor erre való tudatos odafigyelés, a
        levegőnyelés kerülése a megoldás. Ha étkezést követően 1-2 órával
        jelentkezik a puffadás, emésztési zavar lehet a háttérben, ekkor a
        gyakori, kis étkezés, pre- és probiotikumok fogyasztása, emésztést
        segítő gyógyszer használata segíthet (Mezym Forte, Pankreoflat). Az
        irritábilis bél szindróma járhat szubjektív puffadásérzéssel
        (tényleges gázfelhalmozódás nélkül).

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-12 22:09:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: