• Reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves weborvos! Nekem a kovetkezo a kerdesem:lehetseges e az hogy a refluxtol folyamatossan gombocot erzek a nyelocsovemben mar harom eve .Egyik protopumpagatlo sem mulasztja el a gomboc erzetet csak a nyelocso egest de a gomboc ugyanugy megmarad.Minden lehetseges vizsgalaton voltam mar de a refluxon kovul semmi bajom az orvosom azt mondta hogy szerinte ideg alapon van de en tudom hogy a reflux okozza ezt az erzest.On szerint ki lehet kuralni valamivel ezt a betegseget vagy igy kell le elnem az egesz eletemet.Mivel gyereket szeretnek nem tudom mi tevo legyek kihez hova forduljak elegge el vagyok keseredve.Jelenleg Parietet szedek ettol kicsit jobb a kozerzetem de a gombocot azt folyamatossan erzem.Valaszat elore is koszonom jelige:Nikoletta

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gombócérzést az esetek túlnyomó többségében psychés tényezők okozzák. Egy új közlemény szeint a nyelőcsőben megjelelő gyomornyálkahártya szigetek is okozhatnak gombócérzést a nyelőcső területén, de ez endoscoposan látható volna. A gyermekvállalás előtt javaslom, hogy a Pariet helyett próbáljon meg Lansone capsulára átállni, ezzel több tapasztalat van terhesség és gyerekágy időszakában (nem okozott semmiféle károsodást). Ezen kívül az életmód egészségesebbé tétele tud segíteni (kellő mennyiségű testmozgás, megfelelő stressz-feldolgozó mechanizmusok: jóga, autogén tréning, relaxacio).

        Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-08 16:39:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: