• Pszichés okok miatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
        16 éves lány vagyok. Már 12 éves korom óta gyomorpanaszaim vannak, melyek az utóbbi 2-3 évben súlyosbodtak (régebben túl sok gyomorsavam volt, most puffadásos panaszaim vannak). Elég kellemetlenek a tünetek, és gyakorlatilag bármit eszem, mindentől felpuffadok. Lehet az egy egyszerű vajas szendvicstől elkezdve főttételig és édességig bármi. Nem igazán tudom elképzelni, hogy ennyire rosszul esne minden, amit eszem, ezért gondoltam, hogy ennek inkább pszichés okai lehetnek. A családi életemben már nagyon régóta vannak problémák, amik (egészen addig, míg meg nem tanultam kezelni a gondokat) nagyon megviseltek. Mikor a puffadásos panaszaim kezdődtek, azt gondoltam, biztos a suliban a stresszelés miatt van, de nyári szünetben is ugyanúgy fennállt minden panaszom. Régebben olyan is volt, hogy buszon annyira bestresszeltem azon, hogy nehogy korogjon a gyomrom, meg büfögjek (mert ugye  ez sajnos velejárója még a puffadásnak...) , hogy nehezen vettem a levegőt vagy éppen kapkodtam...
        Itthon azt tanácsolták, hogy ezekkel a gyomorpanaszokkal menjek el orvoshoz (ők is a pszichés okokra gyanakszanak), mert lehet még belőle nagyobb bajom is...
        Nagyon zavar, hogy minden étel után rosszul vagyok, és sokszor órákon keresztül nem bírok se enni se inni, annyira felpuffadok...
        Szeretném tanácsát kérni, hogy mit tegyek, hogy enyhüljenek a panaszaim? Előre is köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A haspuffadás leggyakoribb oka a levegőnyelés evés-ivás illetve
        beszéd közben. Erre csak az a megoldás, ha lassan nyugodtan végezzük
        ezeket a tevékenységeket és tudatosan figyelünk a levegőnyelés
        kerülésére. Javasolt a gyakori, nyugodt kis étkezés, probiotikumok
        használata (ProGastro625, Lactív), a megfelelő stressz-feldolgozó
        technikák elsajátítása. Ha az életmód rendbetételét követően sem
        szűnnek a panaszok, javasolt a részletesebb kivizsgálás.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-07 22:02:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó