• Székrekedés melletti alhasi és derékfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor!Az utóbbi 1-2 hónapban székrekedéssel küszködöm kb 2-3 naponta tudok üríteni kicsit nehézkesen.Mostanába pedig enyhe alhasi és derék fájdalmat érzek napközben.Összefüggésben lehet ez a székrekedéssel vagy teljesen független,és mivel szüntethetném meg a nehézségeket?

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Összefüggésben lehet a két panasz, a székrekedés járhat alhasi
        diszkomfort-érzéssel, fájdalommal. A bélmotilitás rendezésére javaslom
        a bő folyadék- és rostfogyasztást, a napi rendszerességű testmozgást.
        Ha ezekre nem oldódik a panasz, székletlágyítót szoktam javasolni
        (Laevolac, Duphalac szirup).

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-30 20:11:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: