• Görcsös bordafájdalmam van, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        November végén kezdődött a problémám, hogy bal oldalon a borda alatt, görcsös fájdalom jelentkezett, ami kihat teljesen a hasam aljáig, és a hátamra is (de csak bal oldalon). Voltam vele orvosnál, de nem igazán tudták eddig megállapítani, mi lehet a baj. Nyomásra nem érzékeny sehol, de olyan mintha a bal oldalamon valami lenne a hasamba vagy a borda alatt és feszítene. Elküldtek vesekő gyanúval vizsgálatra, ahol a vizelet negatív lett, és röntgenen se láttak vesekövet. Majd ezt követően Dicetel nevű tablettát szedettek velem, mely tegnap fogyott el. Közben a panaszok továbbra is fennállnak, néha csak fájdalomcsillapítóval viselhető el. Étvágyam van, széklet rendben van, fogyni nem fogytam, csak elviselhetetlen ez a fájdalom, ami néha olyan görcsös, mint ha menstruálnék. Kérem segítsen, merre induljak el, milyen vizsgálatra menjek el? Mi lehet a probléma? Lehet-e idegeskedéstől, mert mostanában sokat idegeskedem (gyerek oviba ment, én új munkahelyre, férjemet elbocsájtották, stb.).

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A has bal oldalán a gyomor, a lép, a bal vese és a belek helyezkednek
        el. A lép nem szokot fájdalmat okozni (csak sérülés illetve jelentős
        megnagyobbodás esetén), a veseeltérést ezek szerint kizárták (ha
        negatív a vizelet és az ultrahang (remélem ez is volt, nem csak
        röntgen)). A gyomor gyakran okoz panaszokat és egy egyszerű
        gyomorhurut igen hamar létrejön fokozott stressz és rendszertelen
        étkezés, nem megfelelő életmód mellett. Bélprobléma szintén okozhat
        bal oldali görcsös panaszokat (bélhurut, gyulladásos bélbetegség,
        diverticulosis).

        Javaslom, első körben próbálja meg életmódját
        rendezni (gyakori, rendszeres, nyugodt étkezés, probiotikumok
        fogyasztása), rendszeres testmozgás, megfelelő stressz-feldolgozó
        technikák gyakorlása (jóga, relaxatio, autogén tréning). Az ezek
        hatására nem szűnik a panasz, részleletesebb kivizsgálás indokolt.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-18 21:56:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 19:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: