• Bélhurut?Ideg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.Nő/Úr! Tudom, nehéz így diagnosztizálni, de vasárnap elutazom 2 hónapra külföldre, az ünnepekkor pedig már nem igazán tudtam megvizsgáltatni magam. Szóval, mindig hígabb volt a székletem, szilárdabb állapotban kb.mint a macskáé. az utóbbi időben sokszor voltam felfúvódva, kb.1 hónapja felerősödött a felfúvódás, és rendszeres a robbanásszerű hasmenéses széklet, rossz, keserű a szám íze, fáj a torkom és a hasam is, a bal oldalon főleg székeléskor.Nőgyógyászat, gégészet o.k. Ormos Int-nél: bélhurut, dysbakteriosis gyanú.bal vese vetületében cystozus képlet? Kaptam,szedem Protexin-t. 4 éve már gasztroenterológiai vizsg.:..spinhter mögött kis lencsényi reactiomentes nodis. 1,5 éve mellrákműtét,HER-2/-/ kemo, sugár, 17 éve pánikbetegség,depi. Most kicsit sok volt az idegtornából,de már nincs időm kivizsgálásra, /a háziorvos tapintás alapján semmit nem tudott mondani/marad az aggodalom. Kérem, ha tud segítsen, ne gyógyszert, mert gyűlölöm, elég a xanax. Tisztelettel: Kovácsné Sz.Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszait tényleg okozhatja az idegesség miatt súlyosbodó  irritábilis
        bél szindróma. Emellett szóba jön a bélflóra kóros megváltozása (az Ön
        által említett dysbacteriosis) és a diverticulosis (vaktasakok
        képződése általában a szigmabélben) is. Nem gyógyszeres megoldásként
        az óvatos diéta, a gyakori kis étkezés, a bő folyadékfogyasztás,
        rendszeres testmozgás és probiotikumok alkalmazása jön szóba.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-03 22:26:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 18:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: